Sessan idag

Red i lilla ridhuset på en i början pigg ponny men som skärpte sig under tidens gång. Hon var riktigt fin i traven och slappnade av mest där efter att min superduper läskiga jacka hamnade på sargen, kyligt blev det då hihi. Men det känns bra inför imorgon att hon inte var som igår ;).. Kameran åker med och mamma fotar så massa bilder på två finingar!  

Bloggpaus

Japp, hade en mini paus vilket inte var menningen men men så kan bli ibland. Igår var jag hos Pytt och red först på morgonen. Fin ponny bebis<3. Sen vart det stress till skolan och efter skolan red jag sessan när det inte var någon lektion och hon skötte sig bra :).

Taggad

Imorgon är det en grym dag hae min telefon inte sagt upp sig så hade nog ett par bilder dykt upp. Aja vi vi hörs imorgon för nu ska jag sova :)).

Sessan idag

Red sessan imorse i lilla ridhuset hon skötte sig riktigt bra och kunde efter ett par tempoväxlingar minska och öka riiktigt bra. Fram ve jag att hon kan så att hon samlade sig så mycket var verkligen bra för att vara henne :). Efter det travarde jag och red progarm delerar, när jag var nöjd skrittade jag ut :).

nu plugg

Min blogg så försvinn please

Postat av sara
Och jag har inte bett dig varken bry dig eller svara :D hahahahhahahha

Svar:? Min blogg försvinn please. Läs inte om det inte passar dig!

Veckans häst planer

Måndag- Rida ut Sessan efter skolan
Tisdag-rida igenom och träna tempoväxlingar med Sessan i
ridhuset innan skolan och sen vara duktig och plugga lite efter skolan
Onsdag- Sessan ska ridas i stora ridhuset och jag ska träna FEI
programen, efter skolan så ska jag plugga en kortis kanske men
jag ska sova tidigt
Torsdag- tidig upp gång sen innan skolan ska jag göra lite saker och
och efter skolan så ska jag till stallet och pyssla med sessan tror att
jag rider vid åtta tiden och efter det ska ja hem och troligen sova eller
något
Fredag- trimma igenom Sessan
Lördag- Trimma programen och göra henne snygg
Söndag- Program träning för svalling

-.-

Sara om Plugg..:
Tack för infon.. Haha xD

svar: Jag har inte bett dig läsa?!

Bio

Kan inte blogga från mobilen därav den låga uppdateringen i dag. Först var jag i stallet hela dagen så åkte jag hem och fixade lite på mitt rum innan jag duschade och drog på biomed Andrea. Såg på hunger spelen, hur bra som helst! Berättar mer om det sen men en tradition har börjat. Godnatt  

Spela spel

:)))))

Hej

sitter på svenska lektion med två datorer. Min egen för skrivandet och skolans för internet hihi. Har inte så mycket att säga men tror att jag ska promenera med ponnin idag:)). Nej jag bör väl fortsätta med min novell som är helt amazing eller något sånt.

Frukost

Godmorgon skyttet och äter en jättegod frukost kall oboy och kaffe :). Ska snart åka till tunnelbanan tar med min dator till skolan idag tror jag. Nej nu ska jag skynda mig lite....

Ja

Har inte haft tid att blogga från skola idag och sen i stallet så vart min tellefon ur laddad men igår så red jag först Sessan som var jättejättefin och sen red jag Daniella som skötte sig bra. Även hon var fin och mot slutet kunde jag rida henne utan  spö i alla gångarter med henne på tygeln :).

Idag red jag först på fina karlik och sen så red jag finaste Sesselito efter det. Hon skötte sig utmärkt, en kort film finns att se om ni vill :).

Godnatt

Bloggar imorgon om alla ridning osv, fina ponnysar! Nu sova uppgång 6 imorgon.. Puss

In tha stall

Sessan var jättefin att rida idag, skönt ellerhur? Ska snart gå till stallet igen hålla Pillan lite sällis i kassan och så vidare. Rider ikväll också :))

Godnatt

Inga bloggideer.. Men kom med förslag så blir det ju roligare för oss alla :D..

Snart klar

Tänkte att jag fixar svenska nu och sen klar för idag, tänkte att samhälle kan väntadet är mest repition men självklart läser jag igenom den också. För att var på den säkra sidan.

Plugg..

Min skolvecka ser ut så här:

Torsdag.
◊Tyska glosor

Fredag.
◊Svenska inlämning
◊Examinerande samhällslektion (har massa att kunna...) Demokrati, diktatur, Mänskliga rättiheterna, monarki, republik, statschef, parlamentatism, partisystem osv osv. 

Nästa onsdag så är det matte prov skriver vid tillfälle.  

Dags att skritta ut snart?

Ska snart ut i stallet och ta hand om prinsessan. Hon ska gå i skogen idag igen men lite mer klättring osv så slänger på sadeln :)).

Gooooooooooooooood natt

Sorry men är så här trött och sååååååååååhärrrrrrr skolstressa så bäst att plugga klart och sen sova på dirren matten tar kål på mig måste plugga prov på onsdag nästa vecka. Aja snart lov och Grums :)). Har inte heller några ideer, vad kan jag skriva om, vad vill ni läsa osv?


Ingen tid över

Nopp allt är skola just nu jobbigt. Skola hela dagarna, skola efter stallet nu mste jag plugga vidare,  vi hörs antingen innan jag somnar eller imorgon..Btw skit tråkigt att blogga när jag inte får kommentarer....

Påväg till stallet

Sitter på tunnelbanan påväg till vällingby och då blir det stallet. Ponnyn ska skrittas :)

Vill ha :)

 
Gina trocot grand prix munk tröja.


En stickad, v-ringd samma märke. Tyvär måste jag dissa loggan, inte speciellt snygg hehe.


God, dör för denna,  mammsen ;)???<3

Program träning

Red program på nibble imorse. Både jag och ponnyn var trötta efter igår då det var tidigt upp, tre ponnyer som jag red och Sessan fick stå länge i transporten samt ho var jättefin.
Så idag hade jag inte den bästa känslan och efte som jag inte var på topp så orkade jag inte rida henne tillräckligt för att känslan skulle bli bra. Fick även en stor miss och massa slarv fel, men fick ändå 66%, det är skönt att lägsta nivån är så hög som den är just nu :).

Nu ska jag plugga FEI program :)

Bilder på skiva

Ska lägga över alla bilder på Paulina och Valdo från förra helgen så hon kan få dem imorgon efter det bör jag nog fundera på att sova :))))))))))))))))))))))))))))))). Ne u ska jag skynda på lite, skriver kanske något mer sen :).

Sessan idag

Var och tränade på rånäs idag. Sessan var jättefin och vi gjorde massa övergångar först skritt-trav sen trav- galopp och efter det galopp tempoväxlingar öka och samla. Mycket tänja gränserna fram och tillbaka. Efter ett par tempoväxlingar så var det mycket enklare och hon blev riktigt lydig.red i ca 35 minuter och skrittade av efter det och ställde in henne i bussen.

Efter det hjälpte jag Bella att ta in lite ponnyer från hagarna medans Paulina red Valdo :)).

Snart hemma

Långdag på alla sätt verkligen, när vi kommer hem ska lilla O firas. Skriver om ridningen sen :))

Helgens planer

Imorgon blir det träning på Rånäs för Pytt, det kommer bli jättekul :). Så åker till stallet vid kvart över sju och lastar vid fem över åtta. Sessan får åka med lindor och boots på sig och hon ska ha senaste inköpet i schabraksväg (gräddvit med brun  och vit kant/passpoal, schocker möler) till det bruna lindor och vita boots. På kvällen ska jag lägga mig tidigt för på söndag rider jag program på nibble :). Underbrar helg kort sagt mycket hästbloggningblir det också :D.

Ridningen idag och igår

Igår så red jag för st engång på förmiddagen  innan skolan och sen en gång på kvällen klockan åtta. Sessan red jag i ridhuset som ionsdags och la fokus på skolor och skänkelvikningar på diagonaler och längs spåret. Red skolor trav men även en hel del galopp öppnor längs spåret och sen sluta på diagonalen. Efter det när ja tyckte att det vart bra så skrittade jag ut. Hon var jättefin hela tiden men lite snabb i takten.
Cappuchino red jag sen på kvällen, han var fin men galoppen vaart svår då han vart stressad av alla andra men det är så mycket bättre än förut, har int ridit han på ett tag så det var jättekul. När vi red så varierade vi mellan spåret och innan för och jag varierade ställnigen till höger sen till vänster osv, la även in volter lite här och var så han slappnade av och bromsade upp. Jag var jättenöjd och han var svettig efter lektionen :)).
Idag red Sessan efter skolan hon var fin men lite mer på idag så jag bestämde mig för att rida öppnor i galopp sen trav massa volter osv sen trav öppnor och galopp volter. Sen bara i tra och bara i galopp (kan vissa sen :)). Efter ett tag kom Annie in och kollade lite när jag red fick massa tips eftersomatt hon inte tog förhållingarna hela tiden. Efter att jag ridit lite med hennes hjälp blev det bättre och Sessan vart super fin, redan från början var hon loss. :)).

Uppdateringen

Har varit låg men har inte hunnit eller orkat men tar tag i det ikväll igen. Har en underbar häst helg framför mig :))).

Blidbomb från tävlingen del 2













Ridningen igår

Jag red inte jättelänge men Sessan var på topp så jag kände att det inte behövdes ett jättelångt pass. Annie och mamma tittade och hjälpte när de behövdes.
Red massa skolor och hon blev lite ålig stundtals men jag red innan för spåret och kunde inte ramma in så bra heh.. Nej men även om känslan inte var så bra hela tiden så såg hon ändå mjuk, fin och lätt ut enligt Annie (och mamma).  När jag kände mig klar så skrittade jag henne en stund i skogen innan och pysslade om och tog ut henne i hagen :)). 

 

Tidsinställda till imorgon

Håller på att fixa med det nu :). Det blir ett med hur jag red idag och ett med bilder från i söndags :)).

Klar

Guuuuuuuud va skönt äntligen nu väntar bara resten.. Tar tag i det snart, ska chilla lite först. Eller ne plugga sen chilla ska det ju vara :P

Sen var det ju uppdateringen också..

Är snart klar med tyskan :)). Ska plugga lite matte efter det så Erik blir glad :D, hehe jag är nog bästa eleven alla kategorier ;). Pratade lie med Angelica nyss, hoppas allt löser sig där. Ne nu tyska!

Svar

Lilla jag om Bilder:
Åh vad fin hon är, vad har du för kavaj? Kram

Svar: Jag har en Equiline kavaj som är i ett super bra matrial (regn avstötande mm) och den passa mycket bättre än pikeur osv. eftersom den är insvängd eller vad man ska säga :). Tack förresten! kram

Sessan idag

Red ut i skogen med ponnyn imorse. Mysigt, nej men väldigt skönt att inte rida inne utan bara komma ut. Sessan skötte sig riktigt bra i skogen och hon tycket att det var jätteskönt hon med. Ska rida ut mer nu när det blir vår :). Imorgon blir det ridhuset :)))) (dubblehaks gubbe).

@bilen påväg hem

Hemma ska jag plugga framför allt tyska men även ganska mycket svenska. Så jag slänger väl upp ett par inlägg under kvällen.. Puss :).

Bilder











Fina ponni. KOMMENTERA FÖR FLER.

hej, har pluggeli pluggat lite

Nu ska jag fortsätta.................

Påväg till Sessan

Sitter på tunnelbanan och är nu vid islandstorget. Ska till stallet och borsta på bästa ponnyn, efter det så kommer jag att sitta bänkad vid datorn för plugg.. Skriver mer då:)).

Guldfisk minne...

Glömde att göra ett inlägg med bilder... Men fixar det i kväll :))).

Bilder på mig och Sessan kommer

Som tidsinställt imorgon, ska ta sovmorgon. Börjar halv ett så går väl upp vid nio eller något sånt. Nej nu ska ja göra något vettigt innan jag somnar..


Love<3

Köping

Klass 1, La:1
Red fram länge så hon blev mjuk, massa skolor och sen en del kortare pauser. Sessan var jättefin hela framridningen och struntade i andra ponnyer :). När jag skulle in i collecting ring så kom Paulina och Bizze så de tittade när jag red programet.
Inne på banan var hon väldigt fin, mest nöjd är jag med mellantraverna, skänkelvikningarna och halt-ryggning. Missade lite på olika saker som tidiga galoppfattningar 2 av 3 gånger tror jag och sen ställde jag dåligt i högra förvända galoppen, dessa saker drog ner ganska mycket men de som var bra va jättebra. Slutade på 68,85% och en första plats :D!
På ärevarvet vart det lite bus men det var inget som spelade roll.
Efter det tittade vi på när Paulina red, jag fotade lite osv. Valdo var jättefin och hon red bra, en lite större miss i första längingen men de tog dom igen sen. Hon fick också 67% en fjärdeplats gav det henne.
Klass 2, lap:1
Red fram som till klassen innan och nu fotade mamma lite när jag red också hon var hon ännu finare och på framridning snäppet mer taggad efter ett ärevarv och allt. Men hon skötte sig ändå.
Inne på banan var hon ännu finare i steget och formen men lite tröttare enligt min känsla. Förutom att jag red fel så var det ett bra program. Plus för galopp serpentinerna och mellan gångarterna i det här programet och minus för fel ridningen. Men jag red ihop 67,90% och en första plats även här. Min bästa ap:1 någonsin :).
Efter det åkte vi hem, tyvärr hann vi inte se bästa Paulina som vann med en ritt på 70% :O! Helt galet bra gjort av henne.
Fina Valdo på framridningen.

Påväg hem

Är galet nöjd med dagen och resultaten :). Skriver mer när jag är hemma..

Tagga till klass två

:))

Mer åsikter

Satt och funderade på en sak nyss. Vill ni att jag ska skriva mer åsikt inlägg? vad ska jag skriva om? Ideer? Kommentera!!

Hemma

Nu är jag hemma, hade fullt upp hela dagen i stallet med tävlings fix. Nu är Sessan ren, sadel och träns putsade, mina kläder är fram tagna, Sessan är knoppad och riden. Nu ligger jag och ser på tv, väntar på middag pasta med pesto, mums.

Film time

Har precis satt på en film och fixat te, mys pys. Är ganska trött hehe men jag säger godnatt, skriver mer imorgon puss

Sessan idag

Red i stora medans det var en terori, massa massa skolor och träning av program var mitt stora fokus idag. 

Sessan var lite pigg men mycket fin ändå, red först skolor, sen programen och sen massa skänkelvikningar. Allt gick riktig bra och hon var helt loss hela passet som varade i 45 mintuter. Imorgon blir det att bara känna lite på henne samt lossa ännu mer inför söndag, taaaagggggggggggga tävling! så rider nog ganska mycket undan för skänkeln och skolor då med i trav och galopp. Har inte så mycket mer att säga om de just nu :)

.

Godnatt

Ne nu åker dator ner för natten, är galet trött hehe. Hörs imorgon!

Daniella och stallet idag

Daniella red jag på igår kväll vi jobbade mycket med framåtbjudningen och galoppen. Det gick över förväntan och hon skötte sig kalas bra. Hon var fin och sänkte sig i galoppen och traven till stora delar, i skritten var hon fin som vanligt. Jag är jättenöjd:).

Idag longerades sessan på eftermiddagen av mig och annie, det gick asbra och hon var riktigt lydig. Sen på kvällen eller i första gruppe red jag på kex, söt ponnyn. Hon vart ganska fin när hon lugnat ner sig lite och kunde ta förhållningar. I galoppen lugnade hon ner sig och då vart traven bra. Alltid lika kul att rida på henne även om det inte är en riktig dressyr stjärna vilket hon kan vara så är det ändå kul.

Nina igår

Red för NIna igår som jag skrev. Sessan var jättefin framför allt efter en stund när hon blivit loss till 110%. Säger typ alltid de men det stämmer ju :). Gjorde massa skolor i trav och galopp sen blev det ganska mycke volter också.
Vi kunnde ta ut traven till max nästan och hon kunnde behålla takten :). Red i 30 minuter tror jag, efter var jag helt död hehe. Red även ********* innan herre min gud va kul det att rida den, haha mamma säger att jag sitter och ler hela tid då :D!

Nina

Idag kommer Nina till oss och har träningar :DDD.

Hinner inte blogga....

Blogg paus idag har haft fullt upp och nu måste jag plugga satan, massa tyska och lite matte check.. Aja vi hörs imorgon lovar att berätta allt om min dag då,

Dagens pass

Sessan var jättefin efter allt lösgjorande jag höll på med igår. Började på samma sätt idag massa lösgörande övningar efter det red jag med mer krav och jag hann också rida igenom lätt ap1. Hon var jättefin större delen av den tid jag red, ågon gång spände hon till men annars var hon fin. När hon är så loss som hon var kommer hon verkligen genom rygggen och steget blir kalas. Hon var fin i formen, sänkte sig och tog jättebra stöd på bettet :). Red i ca 50 minuter innan jag att av och tog in henne.

Bildbomb: Vår















Mer kommer under veckan :)).

Kaffe

Sitter på "lektion" och dricker kaffe samt är på facebook eftersom vi inte har lärare. Onödigt att vår lärare är sjuk så vi skulle kunnat ha sovmorgon till 10 istället, suck. Aja nu ska jag åter gå till "arbetet" ;). 

Förhandsvisning


Imorgon kommer ett tidsinställt bildinlägg! så håll koll.

Svar

Fick lite frågor om vem denna  ponny är. Det var min första ponny Willow som jag fick 07, vi tävlade startcup (haha) och lokalt vart han tävlad av två duktiga ridskoleryttare. Tyvärr fick vi i februari 09 ta bort honom då han fick en skada på ett gaffelband bak, vi hade två val, låta han stå inne (boxvila) ett halvår så kanske han skulle kunna blir promenad/skogsmulle ponny som inte skulle kunnat tävla eller träna utan att bli halt. De andra valet var att låta han beta på de evigt gröna ängarna. Eftersom att vi visste att han inte skulle må bra av att bara vara så tog vi bort han. Usch kommer aldrig glömma det..

Sessan idag

Idag så kom lilla Paulina (som inte är så liten) och hennnes föräldrar till oss för att hälsa på Missan och hon skulle även rida fina Valdo i vårt ridhus som lite miljö träning :). Så först fikade i och tittade på Annie när hon red Missan och efter det fixade vi våra ponnyer.
Jag red mycket lösgörande, ställde och böjde åt höger och vänster inte bara på volten utan även på fyrkanten. Gjorde även massa skolor och övergångar, tempoväxlade även i skolorna. Hon hade lite svår att koncentrera sig i början, hon ville veta vem snyggingen var hehe. Men när de släppte så vart hon galet fin, traven var sjukt bra mot slutet så jag är jättenöjd med passet. Ska göra sånt här oftare framför allt när hon är lite på, pigg osv. så hon var idag haha.


Vår foton

Var nyss ute och fotade i de fina vädret, blev ganska coola bilder när jag fotade över vattnet med sol och lite moln på andra sidan (över ekerö). Sen blev det lite kort på andra saker, vårtecken och allt annat även lite modiga människor som åker skriskor på den is som fortfarande ligger kvar. Så det blev "vinter möter vår" på en del bilder. Ska jag lägga upp lite här?

Trött som in i *******

Haha är så himla trött just nu ska snart sova men ska först se till att lillsis somnar eller iallafall inte är klar vaken hehe. Puss hörs imorgon

Ridningen idag

Red ett jogging pass eller va jag ska kalla det hon var jättefin så red inte i mer än en kvart då hon gick hårt igår. Galoppen idag var jättebra och likaså traven.

Igår var det program träning det gick ganska bra red lagtävlan för allsvenskan och fick 68% med ett par missar då jag slarvade så det var väl helt okej :). Fick massa bra tips om saker att förbättra och hur jag ska göra det, så det blir upplägget imorgon :)).

Matte

Nu är lovet slut för mig.. Matte prov och tyska inlämning nästa vecka så plugg nivå är hög för stunden, känns väl sådär men jag lovar att blogga lite ändå :)).  

Dagen

Sorry för dålig uppdatering men det har inte funnits tid..

Åt först pannkakslunch i stallet med massa barn, Pellen och Pernilla. Medans vi åt planerade vi en kurs som vi ska ha med barnen lite vad vi ska gå igenom och hur det ska gått till. Efter det smide vi lite planer haha ;). Sen tog jag tag i ridningen, ponnyn fick komma in och jag lånade Annies sadel till henne idag. Red inte sålänge utan en kort och effektivt. Hon var fin jag gjorde inte så mycket red som igår men red inte igenom progamet idag hehe. Efter jag ridit borstade jag och sen satt jag en stund i klubbis med Pellen, Jojo, Maja, Mavin och Faturn, vi spelade kort vilket var superkul.

Sen satt jag i kassan och ropade upp barn, fixde i hästlistan osv. Sen så sa Annie åt mig att jag skulle rida klockan sex med specialen, hoppning idag hehe. Satt på Jennies häst Lillen, det var askul. Vi började med att rida fram i trav eller galopp beronde på häst, jag red i galopp och Lillenman var jäteglad så lite bus vart det. Efter det hoppade vi, jag fick hoppa en gång först så vi såg att det gick bra efter det hoppade vi alla i ström och då vart det lite mer skutt men inga större saker utan han tjöt till och drog ner huvuet i backen och gjorde något hehe. Efter det hoppade i två andra hinder som både kyrss och räcken innan vi tog muren. Allt det funkade toppen för mig och hästen, efter det hoppade vi bana, först kryss och räcken sen med bara räcken. Efter det travade vi och skrittade av hästarna.  Jojo och Mavin hjälpe mig att fix honom efter så jag kunde ät och jobba lite till.

Vid åtta red jag ännu en gång nu på fina Daniella, vi red för Fia. Ponnyn tyckte att det var svårt och jobbigt men hon skötte sig ganska bra ändå, fattade galopp ibåda varven och var på voltspåret hela tiden fram steg hehe. Nej men jag är nöjd har ju inte ridit henne på ett tag så man får vara nöjd med det lilla. :).

Fina Lilleman :)

Hemma (tidsinställt)

Red Sessn idag, fin som bara den men hyffsat pigg men ändå så himlans fin. Red igenom lagtävlan för allsvenskan vilket gick ganska bra, ett par missar men annnars bra.
Eftersom att hon vr pigg så passade jag på efter att hon galopperat och travat lite så gjorde jag massa enklabyten på antingen fyra serpentinbågar eller på en stor fyrkantig åttvolt med byte vid x. Jag red hela tiden med varierat antal skrittsteg. Efter det vart hon jättemycket lugnare, hon skrittades fram i nästan en kvart, leddes som avskrittning och fick många kortare skrittpauser. Dagens känsla "jag vill inte sitta av", älskar verkligen den känslan när man vill att klockan ska stå still så man kan rida i en evighet,  en känsla man alltid vill ha.
Fina fina prinsessan<3.

Godmorgon

Ska klä på mig, dricka kaffe och sen åka till stallet. Äta pannkakor rida och jobba sen kanske rida igen hehe.

Hannah Smith

Satsande dressyr ryttare med mål att rida och ta medalj på sm.

RSS 2.0